Obraz obyčejného člověka v prózách Johna Steinbecka a Williama Saroyana - Kašťák, Nicholas (Jihočeská univerzita, 2020)
Náplní práce bude komparativní analýza vybraných textů dvou významných amerických spisovatelů 20. století, Johna Steinbecka a Williama Saroyana, se zaměřením na charakteristiku hlavních postav. Teoretickým východiskem práce bude jak stručné představení obou autorů a jejich díla, tak i přiblížení literárně historického kontextu. V tomto směru se práce dotkne problematiky naturalismu, otázky determinace a významu Amerického snu. Vlastní interpretace bude zaměřena na typy jednotlivých postav a jejich úlohu v příbězích ve vztahu k teoretickému pozadí práce.
The Picture of an Ordinary Man in the Work of John Steinbeck and William Saroyan
Keywords: americký; sen; příroda; motiv; svoboda; morálka; přátelství; rodina; domov; chudoba; american; dream; nature; motif; freedom; morality; friendship; family; home; povetry