Socializace a integrace dítěte a poruchou autistického spektra. - Hošková, Berta (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na socializaci a integraci dětí s poruchami autistického spektra. Teoretická část popisuje charakteristiku poruch, proces socializace, pravidla úspěšného zařazení dětí do společnosti. Zabývá se způsoby vzdělávání, zejména strukturovaným učením. Empirická část je zaměřena na výzkum zkušeností v oblasti socializace a edukace ze strany rodičů a pedagogických pracovníků. Výzkum je zpracován prostřednictvím kazuistik a rozhovorů.
Socialization and integration of child with autism spectrum disorders.
-
Keywords: autismus; diagnostika autismu; komunikace; integrace; socializace; strukturované učení; autism; autism diagnosis; communication; integration; socialization; structured learning