Editor ERA modelů - Dolan, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce rozebírá problematiku návrhu databáze pomocí entitně-relačních diagramů, úskalích při definování relačního diagramu na základě entitně-relačního diagramu a možnostech automatizace takového převodu. Dále práce pojednává o návrhu a zpracování programu pro podporu výuky databází, jeho modulech a možnostech. Hlavním výstupem práce je softwarové grafické prostředí použitelné při výuce databází, usnadňující tvorbu entitně-relačních diagramů, která bude schopna automaticky vygenerovat kód v jazyce SQL, optimalizovaný pro MS SQL Server 2008. Toto prostředí bude realizováno ve formě síťové aplikace, bez potřeby instalace, přístupné z internetu v internetovém prohlížeči, naprogramované pomocí techologií ASP.NET a Silverlight. Aplikace bude obsahovat i správu uživatelských účtů. V aplikaci bude možno ukládat a načítat své projekty a z nich generovat kód jazyka SQL, který bude definovat strukturu databáze na MSSQL serveru 2008.
ERA models editor
Keywords: grafické editory; ERA modelování; entitně relační modelování