Fyzikální experiment s improvizovanými pomůckami při výuce fyziky - Fidler, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavní cíl práce - přiblížit fyziku žákům zábavnou formou. Práce se zabývá rozborem pokusů. Poté následuje analýza těchto pokusů, kde se používají improvizované pomůcky. Vyhodnocení fyzikálních jevů v těchto pokusech. Pokusy jsou rozděleny do šesti kategorií - hydromechanika, tlak a objem kapalin, optické jevy, šíření zvuku, magnetické a elektrické síly, síly kolem nás.
Physical experiment with improvised tools in physics teaching
Keywords: Fyzikální experiment; improvizované pomůcky; výuka fyziky; hydromechanika; tlak a objem kapalin; optika; šíření zvuku; elektřina a magnetismus; síly kolem nás.; Physical experiment; improvised aids; teaching of physics; hydromechanics; pressure and volume of the liquids; optical phenomenon; sound transmission; magnetic and electronic forces; forces around us.