Návykové látky u mladistvých - Martinů, Hana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na užívání dorg mezi mladistvými. Jejím cílem je zjistit, proč mladiství užívají návykové látky, jaké životní situace je k tomu vedou a zda může být důvodem hledání životního štěstí nebo užívání si života. V teoretické části budou předvedeny základní pojmy z oblasti drogové problematiky a vzniku závislosti. Práce se dále zaměří na aetickou stránku a možnosti pomoci pro závislé mladistvé. praktická část bude obsahovat analýzu dat sesbíraných z polostrukturovaných rozhovorů, které byly vedeny s pěti mladistvými aktéry, kteří se potýkali se závislostí na návykových látkách.
Addictive substances in adolescents
Keywords: návyková látka; droga; závislost; mladiství; hédonismus; eudaimonismus; rodina; prevence; addictive; substance; drug; addiction; juveniles; hedonus; eudaemonism; family; prevention