Diverzita kryptosporidií u pěvců - Limpouchová, Zlata (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato studie byla zaměřena na zkoumání biologie a diverzity kryptosporidií u pěvců. Přítomnost oocyst kryptosporidií a specifické DNA ve vzorcích trusu byla detekována mikroskopicky a molekulárními metodami pomocí nested PCR. Biologické vlastnosti a intenzita infekce kryptosporidií byly zkoumány a popsány u experimentálně a přirozeně infikovaných zvířat.
Diversity of Cryptosporidium parasitizing in Passeriformes
Keywords: kryptosporidie; pěvci; Cryptosporidium galli; sýkora koňadra; Cryptosporidium; perching birds; Cryptosporidium galli; Great tit