Pokusy ve školní lavici aneb bezpečně s chemií. Sbírka nekomplikovaných chemických pokusů pro ZŠ a nižší ročníky gymnázií. - Křiváček, Matouš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce popisuje výhody a nevýhody žákovských laboratorních pokusů. Hlavní část práce obsahuje 20 snadných pokusů. Čtyři z nich jsou jen demonstrace, které provádí učitel. Každý pokus je v souladu s legislativou České republiky. Ke všem pokusům je zhotoven doprovodný foto- a videomateriál a jsou připraveny k použití v distančním vzdělávání nebo jako vzdělávací materiál ve škole.
School Science Experiments - safe practice. Collection of easy experiments for primary schools and lower grades of grammar schools.
Keywords: školní žákovské pokusy; School science experiments