Cyklistika jako forma integrovaného turismu v oblasti České Kanady - Havlíková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2009)
Vytyčeným cílem mé bakalářské práce bylo přiblížit cyklistiku jako součást integrovaného turismu. Snažila jsem se zjistit, zda je Česká Kanada oblíbenou cyklistickou oblastí. V literární rešerši jsem objasnila pojmy turistika a cyklistika a charakterizovala jsem Českou Kanadu. Abych zjistila rozvoj cyklistiky v území, tak jsem provedla průzkum, z kterého jsem získala názory cyklistů. A ty jsem graficky a tabulkově vyhodnotila. Dále jsem zmapovala infocentra a cykloobchody a zpracovala možnosti ubytování v České Kanadě. Sepsala jsem i cyklistické trasy zajímavé pro dané území. Závěrem chci říct, že Česká Kanada je rájem pro cyklisty.
Cycling as a form of integrated tourism in the area of "Česká Kanada"
Keywords: turismus; informační centrum; cyklistika; jízdní kolo; přírodní park Česká Kanada; tourism; information centre; cycling; bicycle; national park "Česká Kanada"