Analýza nabídek hypotečního úvěru u různých bankovních domů - Fux, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí hypotečních úvěrů. Ty představují jednu z možností, jak lze v dnešní době získat vlastní bydlení. Na základě dostupných zdrojů jsou popsány základní poznatky, týkající se problematiky hypotečních úvěrů, včetně vývoje hypotečního bankovnictví na našem území. Součástí práce je také analýza aktuální situace na hypotečním trhu. Cílem práce je popsat v současnosti nabízené varianty hypotečních úvěrů u vybraných bankovních domů. Na základě tržního podílu bylo zvoleno pět největších bank na hypotečním trhu. Konkrétně se jedná o Hypoteční banku, Českou spořitelnu, Komerční banku, Raiffeisenbank a UniCredit Bank. Hlavním cílem práce je, na základě porovnání jednotlivých nabídek zmíněných bank, zvolit dle konkrétních požadavků fiktivních žadatelů nejvýhodnější řešení v podobě hypotečního úvěru. V závěrečné části jsou zpracována doporučení žadatelům z modelových situací.
Analysis of Mortgage Loan Offers at Various Banking Houses
Keywords: hypoteční úvěr; úroková sazba; fixace; banka; bonita; úmor; nabídka; mortgage loan; interest rate; fixation; bank; creditworthiness; amortization; offer