Osudy českobudějovických živnostníků v první polovině 20. století aneb lesk a bída stavu jejich - Majerová, Bohdana (Jihočeská univerzita, 2007)
Zmapování všedních dnů i svátků živnostníků na počátku 20.století v Českých Budějovicích, jejich politická příslušnost, náboženské vyznání či zábava. Souhrnně řečeno vše
The Destiny of the Small Traders in České Budějovice in the First Half of 20th Century or the Shine and the Povetry of their Profession
Keywords: Česká republika; České Budějovice; 20.století; živnostníci; církev; rozkvět; úpadek; strach; komunisté; Czech republic; České Budějovice; 20th century; small traders; Church; prosperity; bankruptcy; fear; communists