Informační kanály a signální zdroje - Pelc, Radek (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce bude zpracovávat aktuální problematiku informačních kanálů, kterými lze rychle sdělovat a přijímat novinky a aktuální informace osobního nebo firemního typu. Cílem práce je zaměřit se na principy tvorby RSS zdrojů a záznamů ve formátu Atom a porovnání čteček, resp. webových a desktopových agregátorů zpráv (feedů) - např. Flock, Google Reader, Bloglines, Technorati, Netvibes, Pageflakes, FeedDemon, Liferea, BlogBridge, RSSOwl, RSS Bandit, NewsFire, SharpReader, Mindity, Sage, NewsFox, čteček integrovaných do browserů, groupwaru a komunikačních programů (Firefox Live Bookmarks, Mozilla Thunderbird, IBM Lotus Notes, Omea Reader, MS Outlook apod.). Dále v práci budou popsány i technologie audio a TV kanálů (podcasting, Media RSS, RSS TV). Součástí práce bude vytvoření informačního kanálu pro zvolenou základní školu.
Information channels and signal sources