Spor o katedrálu sv. Víta s přihlédnutím k historickému vlastnictví sakrálních objektů na českém území - Zápotočná, Pavla (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá v první řadě historickým vývojem christianizace českých zemí s níž je spjata správa a vlastnictví sakrálních objektů, dále se zaměřuje na vývoj stavby nejznámějšího sakrálního objektu u nás: katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha. V poslední řadě je rozebrán samotný spor o katedrálu, jenž se táhne od roku 1992.
Dispute of the Cathedral St. Vít with regard of property historical religious buildings in the Czech territory
Keywords: církevní správa; katedrála sv. Víta; Václava a Vojtěcha; spor; Church intendance; the Cathedral of St. Vít; Václav a Vojtěch; law-suit