Portraits of Puritans in Nathaniel Hawthorne's Prose Works and Arthur Miller's Drama (Text and Film) - Hůnová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je kontrastivní analýza portrétu puritánů v dramatu a filmové verzi The Crucible od Arthura Millera s vybranými romány a povídkami od Nathaniela Hawthornea. Práce ukazuje kritický přístup obou autorů k puritanismu. Zároveň se zaměřuje na způsob, jakým byla prostřednictvím náboženství zneužívána vina a zostuzení. Práce se nejprve zabývá Hawthorneovými díly, ve kterých autor používá symbolismus a mýty typické pro romantismus, následně se věnuje Millerovu dramatickému dílu.
Portraits of Puritans in Nathaniel Hawthorne's Prose Works and Arthur Miller's Drama (Text and Film)
Zobrazení puritánů v próze Nathaniela Hawthornea a dramatu Arthura Millera (v textu a filmu)