Náměty na projektovou výuku místního regionu na II. stupni ZŠ (na příkladu mikroregionu Lipensko) - Koubová, Jolana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá tématem výuky místního regionu s využitím projektové metody ve výuce zeměpisu na 2. stupni základní školy (ZŠ). Hlavním cílem je vypracování návrhu učebního materiálu ve formě projektu pro výuku místního regionu na příkladu Lipenska. Teoretická část je zaměřena na základní principy a charakteristiku projektové výuky a dále na problematiku výuky místního regionu. V praktické části jsou pak výsledné návrhy vlastních výukových metod zpravovány ve formě pracovních listů.
Proposals for project teaching local region at lower secondary school (Lipno region as an example)
Keywords: Metoda projektové výuky; projekt; didaktika geografie; místní region; zeměpis; Lipensko; Frymburk; 2. stupeň ZŠ; Project teaching method; project; methodology of teaching Geography; local region; Geography; Lipno region; Frymburk; lower secondary school