Teorie a návrh programu výuky sestavy 24 forem Tai chi chuan - Cuřínová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se ve své teoretické části nejprve zabývá významem Tchaj-ťi čchüan, krátké historii a vlivu cvičení Tchaj-ťi čchüan , který z lékařského hlediska pozitivně působí na lidský organismus. Je zde zmínka i o formě cvičení, jak se s ním setkáváme v nynější době. Jsou zde také formulovány typy sestav, správného držení těla a dýchání. Hlavním bodem teoretické části je motorické učení. Ve své hlavní praktické části práce pojednává o vytváření metodických řad a nácviků jednotlivých sekcí sestavy 24 forem Tchaj-ťi čchüan. U každé sekce nácviku forem je popis základního postavení a ke každému cviku přidělena odpovídající fotografie, znázorňující popisovaný cvik. Vše je zdokumentováno pro lepší pochopení na fotografiích a přiděleném DVD.
Theory and Creation of the Educational Program 24 Forms of Tai Chi Chuan
Keywords: tchaj-ťi čchüan; sestava; formy; motorické učení.; tchaj-ťi čchüan; exercise configuration; forms; locomotive study.