K jazyku a stylu vybraných děl Voskovce a Wericha - Korousová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na jazykovou analýzu vybraných děl od Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Zejména se snaží vystihnout shodnou a rozdílnou jazykovou výstavbu daných děl. Práce je členěna na část teoretickou a část praktickou. Teoretická rovina je věnována funkčnímu stylu umělecké literatury. Dále následuje část, která je zaměřena na autory a základní charakteristiku jednotlivých dramat. Praktická rovina je rozčleněna na stránku hláskoslovnou, morfologickou, syntaktickou a lexikální. Jednotlivé části jsou zde doplněny o konkrétní ukázky ze zkoumaných textů a věnují se porovnávání rozdílných a totožných jazykových prostředků vybraných děl. Rozbor byl proveden u dramat Vest Pocket Revue (1927), Kat a blázen (1934) a Robin Zbojník (1932).
(To the language and style of chosen work by Voskovec and Werich)
Keywords: jazyková analýza; Jiří Voskovec; Jan Werich; linguistic analysis; Jiří Voskovec; Jan Werich