Vliv Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD) a na zvýšení rozvojového potenciálu regionu Sušicko - Turková, Helena (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této diplomové práce je posoudit, do jaké míry má Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova vliv na zvýšení rozvojového potenciálu v konkrétním regionu - Sušicko. Teoretická část této práce se zabývá popisem základních pojmů, jako je například strukturální politika, programová období, společná zemědělská politika a samozřejmě Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova. Je zde obecně charakterizován region Sušicko z hlediska obyvatelstva, ekonomiky, hospodářské činnosti, infrastruktury a životního prostředí. Zvláštní pozornost je věnována zemědělství v této oblasti. V poslední kapitole praktické části jsou uvedeny 2 modelové příklady. Při zpracování diplomové práce jsem postupovala podle těchto bodů: 1. Vypracování literární rešerše; 2. Sběr informací; 3. Dotazníkové šetření; 4. Analýza získaných informací; 5. Syntéza výsledků a jejich vyhodnocení; 6. Zpracování modelových příkladů.
Influence European agricultural fund for rural development(EAFRD) and on increasing developing potential of Sušice region
Keywords: Strukturální politika EU; společná zemědělská politika; Evropský fond pro rozvoj venkova; rozvojový potenciál; Structural policy EU; Common agricultural policy; European agricultural fund for rural development; Development potential