Raspberry PI - soubor laboratorních úloh - Hupka, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je vytvořit soubor úloh pro praktickou demonstraci projektů z oboru automatizace, jejich zpracování a vizualizaci pomocí počítače Raspberry Pi. Zvolený problém jsem po porovnání dostupných modelů počítačů koncepce "mini PC" realizoval pomocí Raspberry Pi 3 Model B. Vytvořil jsem celkem dvanáct úloh, které řeší měření fyzikálních veličin a jejich následné zpracování a vizualizaci. K tomuto účelu byl vytvořen modulární systém, kde pomocí jednoduché konfigurace bude možno úlohy bezpečně realizovat bez rizika poškození elektronických obvodů a hlubší znalosti návrhu elektronických obvodů. Vytvořené řešení umožňuje studentům vyzkoušet si teoretické znalosti z oborů elektronických měření, automatizace a programování. Propojením jednotlivých úloh dojde k vytvoření funkčního celku, od vytěžení dat z čidel, přes SW zpracování, až po grafický výstup pomocí webového rozhraní.
Raspberry PI - collection of laboratory exercises
Keywords: Raspberry Pi; automatizace; měření; programování; vizualizace; Raspberry Pi; automation; measurement; programming; visualization