Podklady pro zadání a vypracování územně plánovací dokumentace pro oblast České Budějovice a okolí. Územní studie se záměry využití území. - Adler, František (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé diplomové práce bylo poukázat na problematiku tvorby územní studie jako takové a aplikování mých znalostí na tvorbě územní studie v územní části města Českých Budějovic. V první kapitole byl proveden literární přehled na všeobecné téma územního plánování a urbanizmus a vším co je s těmito obory spojeno. V další kapitole byl stručný popis města České Budějovice a podrobný popis zájmového území pro vypracování územní studie pomocí územně analytických podkladů. Čtenář se seznámí s odbornými termíny z oblasti územního plánování. Dozví se základní i podrobné informace o územním plánování a seznámí se s prací projektanta. V praktické části jsem rozvedl problematiku tvorby územní studie, limity využití území, omezení odvětví jako např. zemědělství, doprava, zástavba atd. Dále se čtenář dozví, co je to územní studie a s čím vším se musí pracovat a nakládat při jejím zpracováním. Mým přínosem pomocí této diplomové práce bude shromáždění hlavních bodů, které by měla územní studie obsahovat.
Supporting documents for the award and the elaboration of territorial planning documentation for the area of České Budějovice and the surrounding area. Territorial studies with the intentions of the use of the territory.
Keywords: územní studie; územní plánování; urbanizmus; územní plán; územně plánovací podklady; územně analytické podklady; stavební zákon; The territorial study; town planning; urbanism; local plan; territorial planning basis; territorial analytic materials; building law.