Verifikace a vyhodnocení nastavení pacienta v radioterapii - Rosický, Vilém (Jihočeská univerzita, 2007)
Moje práce Verifikace a vyhodnocení nastavení pacienta v radioterapii se zabývá problematikou verifikace a vyhodnocení nastavení polohy pacienta před, v průběhu nebo bezprostředně po ukončení ozáření, pomocí elektronického portálového zobrazovacího systému Portal Vision LC 250.
Verification and patient positioning evaluation in radiotherapy
Keywords: Radioterapie; karcinom prostaty; IMRT; cílový objem; zajištění kvality; verifikace; nepřesnost nastavení; EPID.; Radiotherapy; prostate cancer; IMRT (intensity modulated radiation therapy); target; quality assurance; verification; set-up errors; EPID (electronic portal imaging device).