POJETÍ SEXUÁLNÍ VÝCHOVY V ČR: VÝVOJ A SOUČASNÁ PRAXE - Sattran, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá vývojem pojetí sexuální výchovy v České republice ve státních dokumentech a v praxi. Teoretická část se věnuje vymezení základních údajů a náhledů na sexuální výchovu. Také se věnuje vývoji začleňování sexuální výchovy do českých škol. Praktická část porovnává z literatury získané údaje s výpověďmi tří odborníků angaţovaných v sexuální výchově. Práce ukazuje na přítomnost pozitivních trendů, převáţně v rámci koncepce výchovy, které jsou však částečně brzděny během přechodu do praxe.
Sexual Education in the Czech Republic: Development and Current Practice
Keywords: Sexuální výchova; sexualita; pedagogika; vývoj pojetí sexuální výchovy; Sexual Education; Sexuality; Pedagogy; Development of sexual education conception