WAP 2.0 v XHTML-MP a WAP CSS, kvalitní web na displeji mobilního telefonu - Klíma, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato publikace pojednává o jedné z nejkomplexnějších a nejpřístupnějších služeb, určené pro mobilní zařízení, s názvem WAP. V teoretické části práce bude zpracována aktuální tématika tvorby webových prezentací pro mobilní zařízení ve formátu WAP 2.0, bude provedeno srovnání s technologiemi WAP 1.0 a podrobně popsány jazyky XHTML MP a WCSS. Dále bude vytvořena široká sada praktických příkladů formou mobilní webové prezentace.
Wap 2.0 in XHTML-MP, XHTML Basic and WAP CSS on the mobile phone display