Analýza faktorů ovlivňujících výkrm kuřat - Obermajerová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Drůbeží maso patří do základního sortimentu výživy obyvatelstva. Maso intenzivně vykrmované drůbeže je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, lipidů, minerálních látek a vitamínů. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši, která je zaměřená na intenzitu růstu, jatečnou užitkovost, kvalitu a složení masa kuřecích brojlerů. Dále jsou popsány vnější a vnitřní faktory, které je ovlivňují, tj. genetické založení, hybridní kombinace, pohlaví, věk, výživa, mikroklima, způsob ustájení a zdravotní stav drůbeže.
Analysis of factors affecting fattening of chickens
Keywords: kuřecí brojler; výkrm; vnější vlivy; vnitřní vlivy; chicken broiler; fattening; external influences; internal influences