Měření korozní odolnosti materiálu - Švarcová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce je přiblížení pojmu koroze žákům druhého stupně základní školy. V teoretické části je shrnutí pojmu koroze, druhy koroze a ochrana proti korozi. V praktické části je provedeno měření korozní odolnosti martenzitické oceli v závislosti na teplotě a času. Didaktická část se skládá z laboratorního cvičení, kde si žáci vyzkouší sami provést měření korozní odolnosti materiálu v různých prostředích, a z pracovního listu, který slouží k zopakování a ucelení pojmu koroze.
Measurement of corrosion resistance of the material
Keywords: Koroze; ocel; laboratorní cvičení; druhý stupeň; Corrosion; steel; a lab exercise; secondary school