Projektové řízení a jeho uplatnění ve vybrané organizaci - Vyhnalová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je zhodnocení systému projektového řízení v organizaci a navržení možných změn. V první části práce si autorka prostudovala dostupnou literaturu, na základě které je vytvořen literární přehled. V další části je popsán systém projektového řízení v organizaci, konkrétně v Komerční bance. V další části je porovnán výzkum společnosti Ernst and Young se stavem v Komerční bance. Dále je popsán výzkum Brandeis University a interní výzkum banky. Na základě těchto výzkumů jsou stanoveny dva kritické důvody selhání projektů. Prvním z nich je nedostatek informací na začátku projektu, a druhým je nedostatečně kompetentní projektový manažer. Dále je zpracována SWOT analýza. V další části jsou popsány tvrdé a měkké dovednosti projektového manažera. Návrhy na zlepšení byly rozděleny na dvě části a to pro stávající projektové manažery a nově přijímané.
Project management and its application in a selected organization
Keywords: Projektový management; projekt; projektový manažer; sponzor; Projektová kancelář; Výbor projektového řízení; výbor projektového managementu; riziko; tvrdé dovednosti; měkké dovednosti; Project management; project; project manager; sponsor; Project Management Office; Project Management Committee; Project Steering Committee; risk; hard skill; soft skill