Transsexualita a problém HSR - Staněk, Josef (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce chce představit problém transsexuality a její léčby, zvláště v jejím nejspornějším bodu, totiž v hormonálně chirurgickém připodobnění. Podává informace o nemoci jako takové, ukazuje možnosti léčby a poukazuje také na určité etické problémy, které musí pacient, zvláště pokud je věřící člověk, řešit. Druhá část práce se zaobírá kvalitou života translidí a přináší také autorův průzkum na malém vzorku věřících transsexuálů. Závěr práce přináší shrnutí výsledků
Transsexuality and HSR-problem.
Keywords: transsexualita / psychoterapie; hormonálně chirurgické připodobnění; společenství a služba; morální teologie; křesťanské hodnoty; Trans-sexuality / psychotherapy; hormonal and surgical reassignment; fellowship and service; moral theology; Christian values