Mitgliedschaft Deutschlands in internationalen Organisationen - Pavelcová, Berta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce by měla ukázat Německo jako jeden z nejvýznamnějších států světa. První kapitola popisuje politický a ekonomický význam Německa z několika úhlů pohledu jako jsou jeho infrastruktura, ekonomika a zahraniční politika. Následující kapitoly se soustředí na roli Německa v politických a ekonomických organizacích ( EU, OSN, WTO, OECD, G-8 ) a pokoušejí se krátce vysvětlit, jak jsou tyto organizace strukturovány, jak vytváří rozhodnutí a jejich přínos k celosvětovému blahobytu. Poslední kapitola přibližuje německé vojenské operace a humanitární pomoc. Tato kapitola také ukazuje, že vojenské zásahy jsou pro Němce stále kontroverzním a zajímavým tématem.
The Membership of Germany in International Organizations
Keywords: Deutschland; Wirtschaft; internationale Organisationen; die Vereinten Nationen; die Europäische Union; die WTO; die OECD; die G-8; Militäroperationen; Humanitärhilfe; Politik; Germany; economy; international organizations; the United Nations Organization; the WTO; the OECD; the G-8; military operations; humanitarian aid; policy