Vzdělávací počítačová hra, její tvorba a využití při výuce chemických reakcí - Plachý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na tvorbu a využití vzdělávací počítačové hry (tzv. click and point adventure) při výuce chemických reakcí na druhém stupni základních škol. Cílem tohoto projektu je žákům atraktivní formou zprostředkovat odpovídající znalosti, rozvíjet mezipředmětové vztahy, jejich vnitřní motivaci a klíčové kompetence. Ke hře byly zpracovány i pracovní listy, které hru vhodně doplňují. Děj hry je zasazen do známých znojemských lokalit, s jejichž zeměpisnými a historickými zajímavostmi je hráč v průběhu hry seznámen.
Educational computer game, its creation and use in teaching chemical reactions
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; Znojmo; chemická reakce; mezipředmětové vztahy; Wintermute engine; motivace ve výuce; klíčové kompetence; Didactic game; computer game; Znojmo; chemical reaction; intersubject relations; Wintermute engine; motivation in teaching; key competences