Experimentální úlohy pro výuku fotosyntézy vodních rostlin na základní škole - Vaith, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem experimentálních úloh využívajících měřicího přístroje na znalosti žáků základních škol v oblasti fotosyntézy (zejména pak fotosyntézy vodních rostlin) a vyvrácení miskoncepcí týkajících se tohoto tématu. Kromě znalostí byla zkoumána rovněž atraktivita tohoto typu výuky pro žáky. Výzkum znalostí a atraktivity výuky byl prováděn metodou aplikace pretestu a posttestu. Práce potvrzuje pozitivní vliv experimentálních úloh na znalosti i atraktivitu tématu fotosyntézy u žáků na základních školách.
Experimental tasks for teaching photosynthesis of aquatic plants at the elementary school
Keywords: fotosyntéza; vodní rostliny; experimentální úloha; miskoncepce; photosynthesis; aquatic plants; experimental tasks; misconceptions