Děti z pěstounské rodiny v mateřské škole - Nosková, Radka (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem bakalářské práce jsou Děti z pěstounské rodiny v mateřské škole. V teoretické části je charakterizována náhradní rodinná péče, mateřská škola a další základní pojmy, které jsou klíčové pro pochopení dané problematiky. Praktickou část práce tvoří výsledky na základě kvantitativního výzkumného šetření. Původní záměr byl využít i kvalitativní výzkumné metody pomocí polostrukturovaného rozhovoru, jelikož jsem se ale setkala s neochotou respondentů, musela jsem použít pouze kvantitativní metodu. Tato metoda dotazníku byla použita u dvou skupin, u skupiny učitelů a skupiny pěstounů. Cílem bakalářské práce bylo zjistit a porozumět specifickým charakteristikám začlenění dětí z pěstounské rodiny do prostředí mateřské školy v kontextu spolupráce s tímto typem rodiny.
Children from foster family in kindergarten
Keywords: Náhradní rodinná péče; mateřská škola; spolupráce; Alternative family care; kindergarten; cooperation