Obraz mezilidských vztahů ve vybrané tvorbě Álvara Pomba - Vítková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace Vítková, Veronika. Obraz mezilidských vztahů ve vybrané tvorbě Álvara Pomba. České Budějovice: Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, 2009, 74 s., Diplomová práce. Diplomová práce se zabývá analýzou vybrané románové tvorby současného španělského prozaika Álvara Pomba z hlediska problematiky mezilidských vztahů. Zaměřuje se na specificky ''pombovský'' námět homosexuálního vztahu. Je členěna do čtyř kapitol, jádro práce spočívá v poslední kapitole. Práce obsahuje tvorbu autora a jeho místo v kontextu španělské literatury, konkrétní analýzy pěti románů a stanovení specifik mezilidských vztahů Pombových děl z let 1983-2005.
AN INSIGHT INTO HUMAN RELATIONS FROM SELECTED WORKS BY ÁLVARO POMBO