Potrava dravých ryb v nově napouštěné nádrži Chabařovice - Kabilka, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Hnědouhelný důl Chabařovice je stále v procesu postupného zatápění , jeho rozloha od roku 2001 vzrostla na 174 ha (2005). Adultní okoun říční (Perca fluviatilis) byl do roku 2004 nejpočetnější rybou. Ryby byly odchyceny během ichtiologického průzkumu v období června a září.V laboratoři byly jednotlivé složky potravy determinovány a vyhodnocen procentický podíl jednotlivých složek potravy.
Food of predatory fish during the flooding of the Chabařovice coal mining pit
Keywords: Chabařovice; potrava; dravé ryby; okoun; biomanipulace; plankton; napouštění; Chabařovice; Food; Predatory fish; Biomanipulation; Plankton; Perch; Flooding