Hlukové emise v chovu prasat na výkrm - Havel, Milan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá hlukovými emisemi způsobenými chovem prasat na výkrm. Teoretická část obsahuje popis hospodářského významu chovu prasat v České republice. Dále popisuje hluk a jeho vliv na životní prostředí, účinky hluku na člověka a zvířata, využití nejlepších dostupných technologií (BAT) k jeho snížení v chovech prasat a hygienické limity. V praktické části jsou popsány objekty s chovem prasat, měřící technika a použité metody výpočtů vlastního měření hluková zátěže. Získaná data jsou znázorněna v grafech, u každého měření je provedena statistická analýza. Dalším bodem je porovnání výsledných hodnot s hygienickými limity.
Noise emissions in the pig fattening
Keywords: hluk; prasata; měření; ekvivalentní hladina; noise; pigs; measuring; equivalent level