Komparace využití fondů EU pro rozvoj regionů v ČR a ve Francii - Hubková, Dana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá porovnáním využití fondů EU pro regionální rozvoj v ČR a ve Francii. Pro komparaci byly zvoleny pouze fondy určené pro pomoc regionálnímu rozvoji, tedy Evropský fond pro regionální rozvoj (ERDF), Evropský sociální fond (ESF) a Fond soudržnosti neboli Kohezní fond (FS).Celá práce je rozdělena do tří hlavních tematických částí. V první části jsou teoreticky představeny obě země a všechny tři zmíněné fondy (ERDF, ESF, FS), jejich hlavní zaměření, oblasti podpory atd. Druhá část je zaměřena na využití těchto fondů v obou porovnávaných zemích, na operační programy, na podmínky využívání fondů atd. A konečně třetí část se zabývá komparací výše zmíněných faktů, tedy tím, jak je v ČR a ve Francii využíváno evropských fondů pro regionální rozvoj. Závěr práce obsahuje stručné shrnutí nejvýznamnějších poznatků.
Comparison of utilisation of European funds for regional development in Czech republic and in France
Keywords: ESF; ERDF; Fond soudržnosti; Kohezní fond; Fondy EU pro rozvoj venkova; Francie; Česká republika; operační programy; ESF; ERDF; Cohesion fund; European funds for regional development; France; Czech republic; operational program