Geometrická cvičení ve skládání papíru - Čadková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce Geometrická cvičení ve skládání papíru je ukázat, že skládání papíru je vhodné nejen pro matematické zdůvodňování konstrukcí, ale i z důvodu využití manuální zručnosti studentů, a také kvůli aplikacím v praxi. Na základě Huzitových axiomů si můžeme uvědomit, že skládání papíru překračuje možnosti Euklidovských konstrukcí pomocí pravítka a kružítka. Prostřednictvím skládání papíru můžeme rozdělit libovolný úhel na tři stejné části (tzv. trisekce úhlu) nebo sestrojit pravidelný sedmiúhelník konstrukce, které klasicky pomocí pravítka a kružítka nelze vytvořit.
Geometric exercises in paper folding