Výtvarný projev dětí s nestandardním chováním - Kašová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiky výtvarného projevu období v předškolním věku u dětí s nestandardním chováním (čímž je myšlena především hyperaktivita, záchvaty vzteku, obtížná socializace apod.). Teoretická část se zabývá vývojovým obdobím v předškolním věku, znaky chování v tomto období u běžných dětí a možnými příčinami a odchylkami v chování u předškolních dětí. Popisuje též vývoj výtvarného projevu v tomto období a specifické znaky výtvarného vyjadřování dětí s odchylkami v chování. Praktická část ukazuje, na vzorku dětí s nestandardním chováním, některé typické znaky jejich výtvarného projevu. Dále potvrzuje nebo vyvrací stanovené hypotézy.
Arte expression of children with non-standard behaviour