Evidence dlouhodobého hmotného majetku v nevýdělečné organizaci se zaměřením na fázi pořízení tohoto majetku - Čeňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit jednotlivé způsoby pořízení dlouhodobého hmotného majetku. Účetní jednotka si může vybrat, zda daný majetek bude financovat z vlastních zdrojů, prostřednictvím finančního leasingu nebo bankovního úvěru. Než se však začnu tomuto tématu věnovat, je třeba ještě v teoretické části uvést základní informace týkající se pořizování dlouhodobého hmotného majetku. Praktická část už je plně věnována jednotlivým způsobům financování majetku. Pro lepší ilustraci provádím výpočty na třech různých investicích, které se rozhodla nezisková organizace v tomto roce pořídit.
Evidence of long-term tangible property in the nonprofit organization with focus on the phase of acquisition of long-term tangible property
Keywords: dlouhodobý hmotný majetek; pořízení; vlastní zdroje; finanční leasing; bankovní úvěr; long-term tangible asset; acquisition; own resources; financial leasing; bank credit