Vliv fluktuace podniků na daný region - Kubal, Vít (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vyhodnocení vlivu fluktuace podniků na Jihočeský kraj na základě vypracované analýzy. Analýzou vlivu fluktuace se tato práce zabývá pro vyhodnocení možných dopadů na jednotlivé ekonomické veličiny. Zkoumanými ekonomickými ukazateli v této práci jsou počet registrovaných subjektů, počet aktivních subjektů, hrubý domácí produkt (HDP), míra investic, výdaje na spotřebu domácností a čistý disponibilní důchod domácností. Tyto ekonomické dopady doplňuje sociální dopad podíl nezaměstnaných osob. V práci je na začátku představen přehled řešené problematiky včetně vymezení pojmu fluktuace a přiblížení jednotlivých zkoumaných dopadů. Poté následuje metodický postup, ve kterém je podrobně vysvětlen postup další, analytické, části práce. Konec práce obsahuje výsledky analytické části, návrh opatření a závěr.
Impact of companies' fluctuation on the selected region
Keywords: fluktuace; analýza; dopad; korelace; zaniklé subjekty; fluctuation; analysis; impact; correlation; defunct subjects