Používání subjuntivu/indikativu po operátorech pravděpodobnostní modality v jihoamerické španělštině (oblast centrální, mexická a karibská). - Drašarová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce na základě statistické analýzy ověřuje užívání subjuntivu/indikativu po operátoru quizás se všemi možnými variantami, a to z hlediska diatopického v jihoamerické španělštině, se zaměřením na oblast centrální (Kostarika, Nikaragua) a karibskou (Kuba, Portoriko, Panama a Dominikánská republika). Po teoretickém úvodu pojednávajícím o tomto gramatickém fenoménu následuje statistický výzkum realizovaný pomocí korpusu CREA Španělské královské akademie.
The use of subjunctive/indicative with operators of probability modality in Latin American Spanish (central, Mexican and Caribian areas).
Keywords: subjuntiv; indikativ; quizás; korpus; subjunctive; indicative; quizás; corpus