Controlling jako nástroj řízení v podniku - Brůnová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá controllingem a analýzou jeho postavení a úlohy v podniku. V teoretické části jsou zmíněny základní informace o controllingu, nástrojích a metodách controllingem využívaných a controllerovi a vztahu mezi ním a manažerem. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na vybraný podnik a je uvedeno několik návrhů, které by přispěly ke zdokonalení controllingového systému v podniku.
Controlling as a Tool for Management
Keywords: řízení; controlling; controller; manažer; kalkulace; plánování; reporting; odchylky; nástroje controllingu; Management; Controlling; Controller; Manager; Calculation; Planning; Reporting; Variances; Controlling instruments