Antropicky ovlivněné sedimenty krajiny Netolicka - Trávníková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce shrnuje výsledky paleoekologického výzkumu a představuje výsledky pylové analýzy z Netolic a jejího okolí. Provedena byla studie archeologické a palynologické literatury vztahující se k centrálním místům a krajině Netolicka. Vzorky z profilů odebraných v otevřené krajině byly jednotlivě zpracovány pomocí chemické analýzy a dále byly využity metody datování pomocí 14C a metody SCP. Výsledky studie byly zasazeny do kontextu historické krajiny.
Antrophic influenced sediments of region Netolicko
Keywords: hradiště Netolice; raný středověk; obora Kratochvíle; pylová analýza; hillfort Netolice; early medieval; deer park Kratochvíle; pollen analysis