Průvodce cestovního ruchu v České Republice po vstupu do Evropské unie - Křížová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce je analyzovat pozici průvodce cestovního ruchu v České republice po jejím vstupu do Evropské unie, zjistit jejich kompetence, práva a možnosti. Součástí tohoto cíle je i příprava modulu pro získání oprávnění k průvodcovské činnosti. Analýza je zaměřena zejména na české, evropské i světové organizace sdružující průvodce cestovního ruchu a možnosti vzdělávání průvodců v České republice. Dalším úkolem je zmapovat využití služeb průvodců cestovního ruchu v rámci činnosti cestovní kanceláře.
Tourist guide of the Czech Republic after joining the European union
Keywords: průvodce cestovního ruchu; průvodcovská činnost v České republice; organizace sdružující průvodce CR; vzdělávání průvodců CR v České republice; služby průvodců CR v rámci činnosti cestovní kanceláře; tourist guide; organizations associating tourist guides; possibilities of tourist guides education in the Czech Republic; tourist guides services in travel agency working