Lidský kapitál jako jeden z faktorů hospodářského růstu - Šetek, David (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této práce je především zhodnotit, zda skutečně dochází k přechodu chápání člověka jako lidského kapitálu ve zvoleném regionu (Jihočeský kraj). Tato problematika byla zkoumána podle toho, zda existují v této oblasti určité projekty, kursy, vzdělávací programy atd. Dále došlo ke zhodnocení ekonomického vývoje (růstu) Jihočeského kraje. Po zhodnocení makroekonomické úrovně se práce zabývá také mikroekonomickou úrovní v oblasti lídského kapitálu. Byly vybrány dva podniky z Jihočeského kraje, ve kterých byla zjišťována úroveň lidského kapitálu a byly porovnávány mezi sebou.
Human capital as one of factors of economic growth.
Keywords: lidský kapitál; vzdělanost; zdroj; ekonomický růst; investice; human capital; intelligence; source; economic growht; investment