Bezpečnost OTP zasílaného formou SMS, autentizačního a autorizačního nástroje a nebezpečí zneužití služeb elektronického bankovnictví ovládnutím počítače a chytrého telefonu klienta - Holub, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá bezpečností autentizačního a autorizačního nástroje OTP, který je zasílán SMS zprávami při potvrzování platebních příkazů prováděných prostřednictvím služeb internetového bankovnictví. Práce se zabývá metodologií útoku využívající škodlivý kód k získání přístupu k bankovnímu účtu napadaného klienta a posouzením bezpečnosti aktuálně používaného nástroje OTP jako metody dvoufaktorové autentizace.
Safety OTP consigned via SMS, authentication and authorization tool and the danger of misuse of electronic banking services mastering computer and smartphone of client
Keywords: Internetové bankovnictví; bankovní malware; chytrý telefon; OTP; SMS; Internet banking; banking malware; smartphone; OTP; SMS