Analýza ventilačního zařízení z hlediska hluku - Zdeněk, Jakub (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se ve své první části zabývá základním teoretickým přehledem na téma hluku ve vzduchotechnice a popisem jednotlivých zařízení použitých ve vzduchotechnice a u aktivní ventilace při skladování obilovin. Dále popisuje možnosti aplikací tlumičů hluku pro tato zařízení. V praktické části se zaměřuje na měření hluku u posklizňové linky a na návrh vhodných protihlukových opatření pro splnění podlimitních hladin hluku.
The analysis of ventilation devices from a wiewpoint of noise
Keywords: Vzduchotechnika; ventilátor; hluk; tlumiče hluku.; Air conditioning; ventilator; noise; silencers.