Optimalizace vybraného distribučního řetězce - Reiterová, Alice (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je optimalizace distribučního řetězce se zaměřením na problematiku materiálového a s ním spjatého informačního toku ve společnosti Rigips, s. r. o. jež je dceřinou společností nadnárodního koncernu Saint Gobain se sídlem v Paříží. Firma Rigips, s. r. o. se zabývá stavebním průmyslem a řadí se mezi přední světové výrobce sádrokartonových desek. Na závěr jsou pak identifikovány kritické faktory respektive přetrvávající nedostatky, které se vyskytují během toku výrobků (zboží) a informací distribučním systémem, a jsou navrženy nápravná opatření na jejich odstranění či zmírnění jejich negativního působení v logistických procesech podniku.
Distribution chain optimization in a selected company
Keywords: Logistika; distribuce; informační systém; optimalizace; přeprava; skladování; logistické náklady; logistické služby; Rigips; s. r. o.; Logistics; Distribution; Information system; Optimization; Transportation; Warehousing; Logistics costs; Logistics services; Rigips; s. r. o.