Používání sociálních sítí ve volném čase mládeže - Slabý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou používání sociálních sítí ve volném čase mládeže. Hlavní cíl práce je zjistit, jak mládež používá sociální sítě ve svém volném čase.Dalšími dílčími cíli bylo zjistit, jak mládež tráví svůj volný čas, jak vnímá prostor na sociálních sítích a zda může mít používání sociálních sítí negativní vliv na dospívajícího jedince. V teoretické části se pokusíme vymezit pojmy,se kterými budeme dále pracovat v praktické části.V první kapitole si vysvětlíme pojem volný čas a jeho zhodnocování,a také si definujeme pojem mládež.V další kapitole se budeme zabývat sociálními sítěmi.Budeme řešit specifika virtuálního prostředí,definujeme si, co je virtuální identita a také se zaměříme na duševní zdraví mládeže v kontextu používání sociálních sítí. V praktické části si vyjasníme cíle výzkumu a metody, jakými budeme postupovat při šetření výzkumného problému.Výsledky výzkumu zanalyzujeme a získané poznatky vyhodnotíme.
The use of social networks of youth in a leisure time
Keywords: volný čas; sociální sítě; mládež; vnímání prostoru na sociálních sítích; leisure time; social networks; youth; perception of space on social networks