Týmová práce a tvorba týmů - Bartuška, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je analýza systému týmové práce a tvorby týmů v řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci, návrhy změn a doporučení zlepšení řízení této oblasti. Pro zpracování bakalářské práce byla analyzována společnost DREVYS PRO s.r.o., které se zabývá dřevozpracujícím průmyslem, výrobou nábytkových dílů a zakázkovou výrobou z dřeva. Teoretická část popisuje problematiku pracovní skupiny, týmu, tvorby týmů ale i případné konflikty v týmu. Jednou z částí je také odměňování pracovníků v týmu i mimo něj. Protože dobře motivovaný pracovních je v práci spokojený a svou práci odvádí výborně. V praktické části bakalářské práce se zabýváme analýzou podniku jeho historií, organizační strukturou, výrobou v podniku a odměňováním zaměstnanců. Mezi návrhy změn a doporučení pro společnost patří nové složení pracovních týmů, jejich pojmenování, určení vedoucího, správné popsání cílů práce.
Teamwork and team production
Keywords: tým; týmová práce; motivace; odměňování; tvorba týmu; team; teamwork; motivation; rewarding; team creation