Vyhodnocení vzájemných vazeb mezi řešením jednotlivých prvků hlavních územních systémů. - Čížek, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na porovnání prvků hlavních územních systémů, tj. stavu stávajícího, před plánovanou komplexní pozemkovou úpravou, a stavu předpokládaného, po realizaci komplexní pozemkové úpravy. Poté následovalo vyhodnocení vzájemných vazeb jednotlivých prvků jimiž jsou protierozní opatření, územní systém ekologické stability, cestní síť a vodohospodářská opatření. Po výběru zájmového území, jsem provedl terénní průzkum, z něhož jsem podrobněji vyhodnotil stav cestní sítě a hydrické kostry krajiny. Vyhodnocení se týkalo především technického stavu komunikací a vodních toků. Následně jsem se zaměřil na navrhovaná opatření, u kterých jsem hodnotil zda jsou pro dané území dostatečné. Závěrem jsem se zabýval možnostmi rozšíření navrhovaných opatření především z pohledu projektanta komplexních pozemkových úprav.
Evalution of the links between the elements of territorial systems.
Keywords: pozemkové úpravy; společná zařízení; vzájemná vazba; land consolidation; common facilities