Vzdělávání žáků s poruchami autistického spektra na 2. stupni základní školy - Malířská, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vzdělávání žáků sporuchami autistického spektra na 2. stupni základní školy. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. První částí je teoretická část, ve které je na základě odborné literatury zpracována problematika poruch autistického spektra, jejich historie, dělení a diagnostika. Dále je zde charakterizováno inkluzivní vzdělávání žáka. V praktické části je provedeno výzkumné šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak jsou vzděláváni žáci s poruchami autistického spektra na 2. stupni základní školy. Výzkumné šetření a jeho cíl byl sledován za pomoci metod pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentu.Pomocí těchto metod byl zjištěn aktuální stav vzdělávání těchto žáků na 2. stupni základní školy.
Education students with autistic spectrum in upper primary school.
Keywords: porucha autistického spektra; spektrum autistických poruch; integrace; inkluze; podpůrná opatření; individuální vzdělávací plán; autistic spectrum disorders; autism spectrum disorders; integration; inclusion; supportive measures; individual educational plan